Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

22 februari 2023

Eländes elände överallt, eller?

Mats Lindblom

Tandtekniker och VD på Westdent AB

När man sätter på nyheterna är det bara elände. Allt från postpandemi, via Putins påhitt till en lågkonjunktur som kan få vemsomhelst lite deprimerad. Finns det inga ljuspunkter?

Det händer en del roliga saker

Helt plötsligt har digitala proteser blivit på ropet efter många år av viskningar. Alla vet väl att det är den minst lönsamma delen av vår produktion och det syns väl inte minst på hur många dedikerade proteslab som finns kvar. Nu när de ”mer spännande” områdena är hyfsat utvecklade digitalt har ett fokus på avtagbart uppstått. Helt plötsligt vill alla leverantörer erbjuda den bästa lösningen inom det området. Då är frågan om kvalitén på de lösningarna möter de krav vi ställer?

  • Smartare flöde
  • Bättre slutresultat
  • Bättre ekonomi

Mycket tyder på det och de lösningar jag har sett visar på en extremt bra potential men ingenting är perfekt ännu och vi följer utvecklingen noga.

Attityd

Det är lätt att tycka det är besvärligt att digitalisera denna del för det kräver en del av oss som tekniker. Att designa proteser digitalt är nytt samt annorlunda och då är det lätt att tro att det inte är värt besväret. Visserligen är svårigheterna lite utmanande men vinningen med att även digitalisera avtagbart kommer väl överstiga problemen.

Ta en titt och ge det en chans.

/Mats Lindblom
Westdent AB
mats@westdent.se
www.westdent.se
www.facebook.com/halmstadsdental

Mats Lindblom är tandtekniker och VD på Westdent AB (f d Halmstads Dentaltekniska) med inriktning på CAD/CAM och helkeramik.

Mats Lindblom

Tandtekniker och VD på Westdent AB

Mats Lindblom är tandtekniker och VD på Westdent AB (f d Halmstads Dentaltekniska) med inriktning på CAD/CAM och helkeramik.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev