Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

22 september 2021

Tandteknikerns ”nya” vardag 

Mats Lindblom

Tandtekniker och VD på Westdent AB

Med lite tur och en måtta ansvar börjar vår vardag se mer normal ut än på länge, men allt är inte som förut. På gott och ont. 

Det har varit en sträv tid med mycket besvärligheter som alla känner till. Vem hade kunnat förutspå detta när vi för första gången fick höra om ett nytt virus från Wuhan? Vi har levt med det under mer än ett och ett halvt år nu och äntligen börjar man kunna se slutet på denna pandemin. Hur har den då påverkat oss och hur vi arbetar? I det mesta ganska lite, men vi har tagit en del lärdomar som jag tycker är viktiga.

Det viktigaste är att vi hittat nya sätt att kommunicera på. Nu har det blivit verklighet att ha terapiplanering tillsammans med sina kunder även om man inte sitter i samma lokal. Nya dörrar öppnas även om gamla inte nödvändigtvis behöver stängas. Ibland behöver man träffas, men inte alltid. Fördelen är att kommunikationen går snabbare och vi tekniker som jobbar med tandläkare runt om i vårt land fått en enkel lösning till att vara med i planeringen enklare.

Vi står också inför ett dilemma som kommer nu. En våg av behandlingar som blivit fördröjda och i många fall förvärrade eftersom tandvården mer eller mindre pausades under så lång tid. Detta är en puckel som kommer att gå över men det tar sin tid. Som labb kan vi inte anställa fler för en sådan tillfällig händelse utan vi får jobba övertid. Det kommer ta ett tag tills allt blir ”normalt” igen.

Vad har vi lärt oss?

Efter så lång tid

Nya utmaningar

Det viktigaste för oss alla nu är att inte falla tillbaka i gamla hjulspår utan att verkligen hålla i det positiva vi lärt oss under denna tiden.

/Mats Lindblom
Westdent AB
mats@westdent.se
www.westdent.se
www.facebook.com/halmstadsdental

Mats Lindblom är tandtekniker och VD på Westdent AB (f d Halmstads Dentaltekniska) med inriktning på CAD/CAM och helkeramik.

Mats Lindblom

Tandtekniker och VD på Westdent AB

Mats Lindblom är tandtekniker och VD på Westdent AB (f d Halmstads Dentaltekniska) med inriktning på CAD/CAM och helkeramik.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev