Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

4 januari 2016

Gott Nytt År 2016!

Gordon Meland

Odontolog (Pensionär)

Vi står inför ett nytt år med utmaningar på väldigt många områden:
Krig, folkvandringar, demografiska förändringar, presidentval i USA, vetenskapliga genombrott mm.
I Sverige kommer vi att få fokusera på integration, våra svaga politiska ledare och vingliga politiska läge, situationen inom vård, äldreomsorg och skola mm. Tandvården genomgår en kraftig omstrukturering och mer kommer…

Oavsett vilka förändringar som väntar finns det tips och sanningar som jag utifrån mitt perspektiv och långa erfarenhet anser är allmängiltiga framgångsfaktorer för tandvården.

Genom åren har jag samlat på mig kunskap och erfarenheter från en mängd verksamheter inom vård och tandvård, både privat och offentlig. Jag började som privattandläkare men har sedan arbetat som klinikchef och tandvårdschef inom Folktandvården och varit styrelsemedlem för bolagiserad Folktandvård. Som styrelsemedlem respektive VD har jag varit med om att privatisera Folktandvårdskliniker och var också en av upphovsmännen till en av de kända tandvårdskedjorna och medlem i ledningsgruppen i andra. Jag är ”pappa” till delegeringslagen. Inom vårdsektorn har jag verkat som vårdcentralschef samt styrelsemedlem respektive VD och konsult inom primärvården.

Under 20 år arbetade jag med att transformera utvecklings- och kvalitetsverktygen Kaizen och Lean från att ha varit industrins hjälpmedel till ett systematiskt verktyg för att utveckla och förbättra tandvård ur alla aspekter och för alla människor och verksamheter i och med anknytning till tandvården.

Mitt nyårslöfte till mig själv och er är att jag i min krönika på Dental24 efter bästa förmåga ska dela med mig av de faktorer jag stött på som varit avgörande och framgångsrika för patienter, anställda, tandvårdsföretag, tandtekniska laboratorier, leverantörer och servicepersonal.

Med önskan om ett stimulerande 2016 för tandvården.

 

Er tillgivne

Gordon M
gordon.meland@gmail.com
Tel. 070 21 31 201
Hemsida: gordonm.se

 

 

Gordon Meland

Odontolog (Pensionär)

Odontolog, Trafikflygare mm och nu till sist Pensionär

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev