Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

25 januari 2017

Kollegiala konkurrenter!

Mats Lindblom

Tandtekniker och VD på Westdent AB

Vi som tandtekniker lever och verkar i en mycket liten bransch. Med både för och nackdelar. Det gäller att ta hand om fördelarna.

Jag är nu på en vidareutbildning inom CAD/CAM i Göteborg med en liten men naggande god grupp kollegor. Denthouse har sin årliga träff för oss som använder Sirona inLab-systemet. Här delas det friskt fram och tillbaka med intressanta tips och trix.

”Tänk på det här…”
”Använd detta…”
”Ring denna om det här…”
”Glöm inte att…”

Är detta bra eller dåligt? Beror på hur man ser det. Själv tycker jag det är bra. Det stärker oss gemensamt, och det behöver vi. Jag bjuder gärna på en del av mina erfarenheter. Inte allt så klart, men det finns så många dagliga tips som gör livet lite enklare. Ibland får jag frågan om varför? Bör man inte hålla det man kan för sig själv? Framför allt inför andra tekniker. Inte om man själv vill lära sig. Självklart finns det gränser. Vi pratar inte om rena affärshemligheter.

I ett sådant sällskap bjuder man gärna på ett tips eller två. Det gör de flesta andra också. Summa summarum åker jag hem klokare än när jag kom, vilket är tanken. Den gamla sanningen att 1+1=3 blir verklig om alla har samma inställning och bjuder till.

Konkurrensen på marknaden är stenhård. En så liten grupp som vi är måste kunna enas ibland för att bli starka. Eftersom det är svårt att få tag på utbildningar som rör den dagliga verkligen är denna typ av möten mycket viktiga. Lite onödigt att alla ska uppfinna hjulet.

Nätverka, självklart, men på rätt sätt. Så klart är det alltid kul att träffa kollegor och ha en social samvaro. Hur fel kan det vara att träffas och diskutera vad som är bra eller dåligt? Men tänk så mycket man kan vinna på att göra det lite mer strukturerat. En god middag och ett par drinkar är en bonus.

Nu ska jag gå ner och äta en god hotellfrukost innan dag två sätter igång.

 

/ Mats
Halmstads Dentaltekniska AB
dental@hdt.se
www.hdt.se
Facebook hdt

 

Mats Lindblom är tandtekniker och VD på Halmstads Dentaltekniska AB med inriktning på CAD/CAM och helkeramik.

Mats Lindblom

Tandtekniker och VD på Westdent AB

Mats Lindblom är tandtekniker och VD på Westdent AB (f d Halmstads Dentaltekniska) med inriktning på CAD/CAM och helkeramik.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev