Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

13 augusti 2013

Livet är till för att leva inte överleva

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Att kunna koppla av och njuta av semestern är en konst som få verka kunna.

Inget är som att ligga på akterdäck och planera, fundera och glädjas åt det som varit men framförallt det som skall komma. Det gäller dock att inte titta för djupt i dåtiden för då riskerar man att gå med ryggen in i framtiden.

 

Bohuslan600

Själv har jag Oraldesigns stora event i Rimini att se fram emot. Där kommer 500 till 600 (ser ut att bli fullt) likasinnade tandtekniker och tandläkare att stråla samman för att dela kunskap, skapa nya kontakter och framförallt få nya vänner! Det är glädjande att svenska tandtekniker och tandläkare också är anmälda!

Vi är ett litet gäng som organiserar Riminimötet, och vår ”moderator” Paolo Battaglia, som för övrigt är en mycket aktiv tandtekniker, sitter bl a i FFPD för Italien. Det är intressant att ta del av den bild som de har av Sverige. De har väldigt stor respekt för Greger Oxhammar och hans kunnighet och det är välförtjänt, tycker jag!

Paolo Battaglia och hans familj har spenderat två veckor med oss i Sverige. Hans kollega, som jag inte kände direkt för ett år sedan, har blivit en nära vän liksom resten av gruppen. För min del tror jag att detta är själva poängen med att nätverka och att arbeta internationellt. Dessutom fick vi även en hel del gjort.

Att få sitta i sittbrunnen och diskutera tandteknikerproblem och ta del av andras synpunkter och insikter är stort men också att komma med nya idéer/visioner och kanske göra saker tillsammans i ett större perspektiv känns stimulerande. Speciellt med människor som har erfarenhet, branschkännedom och framför allt är positiva! Ingen har någonsin blivit belönad för sin negativa approach. För varje minut du är negativ förlorar du 60 sekunder av glädje – något att tänka på.

Häromdagen fick jag ett annorlunda samtal från en person på Kinesiska ambassaden om ett ev. samarbete med Kina. De ville skicka estetiska arbeten till oss! Det var en ny tanke. Jag var tvungen att kolla så att vederbörande inte drev med mig. Det var ett intressant samtal och hon berättade bl a att den privata marknaden är ganska ny i Kina, bara 4-5 år, och att det finns många rika kineser som kan tänka sig att lägga pengar på fina arbeten! Vi får se vad som händer!

Jag är också otroligt tacksam för det fina vädret som gjorde vår segeltur till ett oförglömligt minne. Men också för att alla patienter och kollegor är lyckliga för de har haft en fin semester och är positiva och glada när de kommer tillbaka.

Svensk sommar när den är som är bäst!!! Inget går upp mot den Bohuslänska skärgården.

Forza Svezia!

Bodel

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Bodel Sjöholm är tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev