Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

17 januari 2017

Livet när det är som bäst

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Man ångrar aldrig det man gjort bara det man avstått ifrån.
Jag har alltid följt min egen magkänsla och därmed också gjort det mesta utan att fråga om lov och det är jag otroligt tacksam för idag. Man skall inte lyssna på negativa tillrop och definitivt inte låta sig begränsas av andra människors begränsningar.

Att göra nya roliga saker och träffa nya människor är så ofantligt kul. Det är genom att träffa andra som man kan hitta likasinnade, som i mitt fall ger mig energi. Man ser redan i blicken att det ”inte sitter fast” om ni förstår.

Det finns inte så mycket i livet att vara rädd för. Det skulle i så fall vara att bli sjuk. Men det kan inte vara en anledning till att inte göra saker. Jag brukar fråga mig själv vad det värsta är som kan hända. Väldigt sällan är svaret att man dör och där går min gräns.

Att våga ta steg som andra tycker är skrämmande
Vi har precis sålt vårt alldeles för stora hus och för stora trädgård för två personer = mycket tid som går åt att hålla ordning på allt. Därför infinner sig en otrolig känsla av frihet. Många lever genom var de bor i ett helt liv istället för att bo där de lever just då i livet.

Ett nytt steg i livet är spännande och roligt. Var ska vi bo och hur kommer framtiden se ut? Det vet vi snart. Förmodligen är det små saker som avgör stora saker.

Jag är en person som inte tycker att något är omöjligt. Frågan som är avgörande för att ett projekt skall lyckas är att man verkligen vill göra resan, flytten eller vad det än är. Vill man inte så blir det halvhjärtat, som när man tar ett styrelseuppdrag som man egentligen inte vill ha. Man måste driva saker. Inget händer av sig själv.

Att vara flexibel och ta saker som de kommer är bra, att vara oflexibel måste vara ett handikapp.

Håller nu på och packar för att tillbringa helgen hos en fantastisk tandtekniker som fortfarande är den drivande och världsledande kraften inom vissa produktområden som porslin och proteständer. Fantastiskt av en som är 70+.

Han är speciell och jag har varit i hans närhet i snart 35 år och medlem i 30 år. Vi i ”Oraldesign” firar 35 år som organisation. Det har varit och är en krutdurk i energi och kunskap.

 

Bodel
bodel@oraldesign.se

 

Bodel Sjöholm är tandtekniker och Country Manager för Elysee Dental. Hon är också International President för Oral Design International Foundation.

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Bodel Sjöholm är tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev