Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

4 maj 2015

Love life

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Det är kul att träffa engagerade människor som vill lära nya saker! Det spelar egentligen ingen roll vad det är det är man vill lära utan det är själva lusten till lärande som är nyckeln. Det finns saker att snöa in på överallt, som t ex olivolja, chili eller bilar. Dessutom är jag övertygad om att nyfikenhet håller en ung.

Det finns en utbildningssajt på webben som heter TED. Första gången jag kom i kontakt med den var för en del år sedan hemma hos en familj i Rio de Janeiro där man inte tittade på TV utan på TED. Fenomenet startade 1984 och bygger på ”idéer värda att sprida”. Ett ”TED Talk” får inte vara längre än 18 minuter. Föredragen är mycket underhållande och roliga och absolut något av det bästa man kan lyssna på i bilen vid längre resor!!

Läs mer om organisationen TED

Föredragen har sitt ursprung på en årlig tvärvetenskaplig konferens i USA där oftast kända och högprofilerade personer håller föredrag. TED har medlemmar som Bill Gates och medlemmarna väljs in. Man kan också delta på deras möten genom att betala 4000 US dollar! Läs mer här

Jag tror på förändringar i livet, på arbetet mm. Det är först då man lär sig nya saker och ser nya saker på ett nytt sätt. Det är annars väldigt lätt att bli bekväm och bara lita på andras profetior. Men att veta själv är ”power”. Jag är själv i en sådan situation nu där jag börjar förstå hur lite jag visste tidigare om min nya bransch och hur den marknaden ser ut. Det är spännande att få kunskap om ett annat område av sitt yrke. Det är inte bara jag utan även många andra som har lite kunskap om just detta och som tror att saker är på ett visst sätt. Därför uppskattar jag de som har frågat, det är väldigt ärligt och bra.

Att verka inom nya områden är inspirerande och det bästa av allt är att om regler inte är satta så kan man skapa nya regelverk.

Har du tid över och vill känna dig inspirerad? Sätt dig ner, koppla upp datorn och tryck på denna länk som innehåller de 20 mest sedda talen på TED.

 

Det är roligt att vara del av något stort och att känna den positiva energi som strömmar igenom alla anställda när det är riktigt kul!! Om du känner att du är trött på allt ”neggo” ta en titt på min sista TED länk ”Richard St. John: 8 secrets of success”

 

Love life

Bodel

 

 

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Bodel Sjöholm är tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev