Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

29 maj 2013

Modiga människor är också rädda

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Modiga människor är också rädda men de gör det ändå! Tystnad är att hålla med. Att säga sin mening är en rättighet och man behöver inte vara otrevlig utan bara säga vad man tycker.

Just nu borde man höra många röster i den Tandtekniska sfären men det är tyst. Är det för att alla tycker att allt är bra!? Nej, så är det inte men risken är att vi istället visar att vi tillhör en bransch som inte vågar säga ifrån och att varje enskild individ är rädd och tycker att den inte är värd något!

Jag tycker att man ska våga ifrågasätta – ibland har man fel men då får man i alla fall igång en diskussion och det blir lättare att förstå varandra.

Frågan är också hur vi blir sedda utifrån om vi inte uttrycker våra åsikter och berättar vad vi tror på! Det tål att tänkas på!

Vi väljer människor som ska företräda oss. Ibland förstår de att de är valda men ibland bygger de sina egna monoment. Detta gäller både i politik och i föreningar, ja nästan överallt i samhället. Det gäller att våga ifrågasätta!

Det är din framtid andra leker med! Var med och delge din åsikt – den är värd att höras!

Att arbeta tillsammans innebär inte att några är tillsammans och att de andra arbetar.

Att arbeta tillsammans är viktigt för att nå bra resultat – olika individer bidrar med olika saker och det skapar dynamik.

Att nätverka är viktigt särskilt i dåliga tider. Det gör det lättare att lyckas .

Det viktigaste när du bygger ditt nätverk är att du ger av dig själv för då får du alltid något tillbaka. Om man gör tvärtom så har man förmodligen ett mindre lyckat nätverk.

 

Aldrig tänkta tankar

Jag var inbjuden av en vän som vunnit två biljetter till Innovationsresan (finns på Facebook). Vi skulle träffas på Hällsnäs Affärsklubb, en kursgård utanför Göteborg, tillsammans med andra från olika branscher. Temat var innovativ matlagning. Den som ledde sammankomsten var landslagskocken och kursgivaren Douglas Spiik.

Vi fick göra saker som vi inte ens visste fanns. Vi kylde olika råvaror med flytande kväve, gjorde hållbara skum och geléer för att bygga på höjden, framställde spagetti av hallon och laxrom av agar-agar mm. Fyra timmar senare åt vi en middag tillsammans baserad på de fyra elementen jord, vatten, eld och luft. Jag kan lova att många spännande och oväntade saker dök upp på tallriken!

Nya tankar

Efter en sådan helg förstår man vidden av att tänka nya tankar som annars hade inte varit där och mina vänner hade inte fått äta tryffelskum gjort på sojalecitin på pilgrimsmusslorna hemma hos mig.

 

Tänk en ny tanke!

Bodel

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Bodel Sjöholm är tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev