Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

2 maj 2017

Plötsligt så händer det

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Man kammar hem högsta vinsten! I mitt fall så blev det så!

Jag har arbetat 43 år i dentalbranschen och det har varit en fantastisk resa. Jag var ute tidigt, reste och gick på kurser och hade dessutom en sådan tur att mina vägar korsade Oraldesign, vilket är det finaste man kan vara med om som tandtekniker. Annat har känts överflödigt tack vare den otroliga vänskap och den kunskap som superduktiga tandtekniker och tandläkare så generöst delat med sig av. Vi är en stor familj. Väldigt speciellt och kanske svårt att förstå om man inte varit med på ett möte i Oraldesign.

Jag har varit med på det mesta så jag vet att det är så (andra Oraldesign-medlemmar i Sverige har varit Sverker Toreskog, Claes Myrin och Ilene Sawka, som inte är verksam i dentalbranschen utan arbetar med utbildning i retorik för bl a svenska diplomater, medlemmar ur vårt kungahus och Oraldesign). Under åren har jag haft förmånen arbeta med många fantastiska tandläkare. Jag har dessutom lyckats samla på mig två hovtandläkare och många kunder som jag behållit vänskapen med. Vissa kommer jag att träffa lite då och då!

Jag arbetade på Nobel Biocare under ett och halvt år och var med i deras internationella kliniska kompetensgrupp. Då var jag på resande fot mest hela tiden och fick besöka platser som jag nog inte skulle har kommit till annars, t ex Colombia, Israel och Japan. Jag tillbringade en månad i Indien och fick också besöka många andra intressanta platser. Dessutom fick jag många vänner över hela världen! Under åren har jag också arbetat med utbildning, flöden och effektivitet. Om jag fick börja om mitt liv skulle jag inte vilja ändra på något.

Plötsligt så hände det!

Jag fick ett val när företaget som jag arbetade för köpte upp ett annat företag. På frågan om jag ville stanna kvar eller göra något annat blev mitt svar att jag ville göra något annat!

Nu kan jag vara med och segla båten till Portugal i sommar. Dessutom väntar ett stort party i sommar och i september Oraldesigns stora möte i Hollywood LA. En rapport därifrån kommer i min blogg.

Vi har sålt vårt alldeles för stora hus/tomt och känner att vi kan välja vad vi vill göra och bo i framtiden.

Ett rus av frihetskänsla som jag skulle vilja unna alla!

Att kunna göra nya saker i vuxen ålder är häftigt! Många undrar hur vi kunde sälja huset och jag tänker då på hur många fina hus det faktiskt finns. Och skulle vi vilja köpa ett nytt så har vi andra önskemål/behov idag. Även om vi vill ha ett superbra liv tror jag inte att det sitter i ett hus eller annat materiellt. För oss handlar istället om att träffa nya vänner och umgås med gamla som vi har samlat på oss under över 40 år i dentalbranschen. Att finna nya platser som vi kommer att älska och allt runt omkring som nya influenser när det gäller mat och miljöer.

Det är en spännande tid som kommer oss till mötes. Jag vet redan var mitt fokus står av beslut som kanske redan formats i det undermedvetna. Vi kan starta segelturen tidigare och börja utforska Medelhavet och senare, om allt går som vi tänkt oss, varvet runt vårt klot. Just nu arbetar vi på att göra båten redo att lämna Sverige och vi adderar utrustning för det dröjer innan S/Y Caramelle kommer hem! Ni som vill kommer att kunna följa våra resor på bloggen ”living our dream” som är under konstruktion.

Bodel

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Bodel Sjöholm är tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev