Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

4 augusti 2018

Skepp ohoj, del 4

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

På turen mot Sardinien blev det inte mycket segling eftersom vinden uteblev men det blev ändå en minnesvärd dygnssegling.

Staden Alghero på Sardiniens västkust har två marinor och vi valde den som ligger vid gamla stan. Den är trevlig och har hög servicenivå. Vi utforskade gamla stan som var mysig med små restauranger och butiker. Även omgivningarna och hamnområdet var fint.

Vi bestämde oss för att hyra en bil och åka sydväst ut mot staden Bosa.

Väl där åt vi en god lunch och tittade runt för att åka vidare till Sassari och sedan till Porto Pedro där vi rekade i hamnen och insåg att här skulle vi inte vilja ligga på grund av för mycket svall.

På vägen hem till Alghero passerade vi den fina vingården Sella & Mosca där vi handlade vin.

Vi seglade norr ut från Alghero och kom då till en nationalpark som heter Asinara. Här var man tvungen att segla hela vägen in till bojen. Området är bevakat av vakter till båts som håller koll på allt och alla.

Ön är egentligen mest känd som fängelseö för italienska politiker, men är även den vita åsnans ursprung. Här får djuren gå som de vill. Här arbetar många frivilliga och det är ett fint ställe att besöka för någon dag.

Vi såg fram emot att besöka Maddalena-skärgården på nordöstra Sardinien. Det är en jättefin skärgårdsmiljö med många små samhällen som man kunde segla mellan, absolut värt ett besök!

Vi hade siktet inställt på södra Sardinien men i närheten av medelhavets absoluta jetsetställe Porto Cuervo fick ett läckage på packningen på propelleraxeln. Vi fick lägga till och försöka få packningen på plats för nu rann det in mycket vatten. Eftersom packningen sitter under väggen mellan maskinrum och ett skåp i akterkabinen var det väldigt svårarbetat under stress (som om en gynekolog skulle arbeta genom brevlåda). Vi fick hjälp av en kille i en gummibåt som kunde hålla emot och till slut fick vi packningen på plats. Vi bestämde oss ändå för att gå in i marinan i Porto Cuervo för att få hjälp.

På marinan ordnade de med en reservdel och annat men det tog lite tid så vi fick spendera 10 dagar där. Vi lever med regeln säkerheten först så det var bara att gilla läget och samtidigt konstatera att taxan är lite högre där än hemma!

Tacksamma för hjälpen lämnade vi och begav oss direkt mot Sicilien och Castellammare del Golfo.

 

Bodel

Bodel Sjöholm är tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation.

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Bodel Sjöholm är tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev