Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

15 januari 2019

Vill du ha ett nytt jobb?

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Det händer mycket nu på alla håll! Allt nytt är inte dåligt utan mycket av det nya är tvärtom bra. Att vara förändringsbenägen och öppen för nya utmaningar är en bra egenskap. Det skapas också nya yrken/arbeten inom den dentala sfären.

Vad sägs om ”Klinik-tandtekniker” en tandtekniker som arbetar på en tandläkarmottagning med digitala avtryck, avtryck, sköter maskiner (t.ex. Ivoclars nya digitala utrustning) målar in kron/bro/inlägg, tar foto och gör temporära ersättningar mm.

Eller som det sägs i specialisttandläkare Nicole Winitnskys podcast Blodad tand; – Det kan behövas någon som hjälper till att digitalisera på kliniken. Vi är inte alltid så snabba på att anamma ny arbetssätt i Sverige och teamet behöver kanske hjälp med detta av en Dental Klinisk Digital teknikspecialist.

Länder som Indien och Kina är snabba på att förändra till skillnad från oss. Lyssna på sommarprataren Tom Xiongs erfarenheter. Han är född i Kina, uppvuxen i Umeå, sökte lyckan i USA men fann den i Kina. Idag är han verksam i Shanghai.

Jag är svensk men verkar från Europa idag och ser på vårt yrke med andra ögon än många svenska tandtekniker. Jag har redan upplevt många bra nya saker med de förändringar till det digitala som vi alla står inför. Vissa har redan gjort en del, andra väldigt mycket och andra ingenting. Att göra ingenting är början till slutet. Den digitala (sociala) möjligheten ger också många tandtekniker från länder som tidigare inte räknades att utvecklas och det går snabbt. Detta ser vi mycket tydligt inom Oraldesign International.

Heja Tandsköterskeförbundet som prisar unga och släpper fram dem. Vi som står utanför och ser på kan bara känna godartad avundsjuka och önska att det fanns samma kraft i andra organisationer. Det behövs bra människor som förstår att genom att släppa loss kraften (unga nya förmågor) får man ett dynamiskt förbund.

De framgångar som kommer kan också ni unga ta åt er en del av äran av. Vi behöver ung ny kraft inför allt nytt.

Det handlar också om att ta hand om unga duktiga yrkeskvinnor/män. Det har hela branschen nytta av. De unga skapar kraft och hopp och är förändringsbenägna. Ge plats åt de unga!!

Till sist

Om ni uppskattar ert arbete/arbetsplats tala om det för er chef! Det kostar ingenting och uppskattas säkert. Ingen är så ensam som en chef. Det är dessutom gratis att ge beröm.

Soliga hälsningar från Lagos!

/Bodel

Bodel Sjöholm är tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation.

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Bodel Sjöholm är tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev