Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Utbildning

UTBILDNING

25 mars 2024

Avancerad utbildning på klinik DeMedici

Utbildning på verkliga patientfall, med fokus på tvärvetenskapligt samarbete mellan tandläkare och tandtekniker.

Klinik DeMedici, som grundades 2019, är en av Zirkonzahns åtta utbildningsanläggningar, placerad i Ahrndalen (Valle Aurina, Sydtyrolen). Den här utbildningsanläggningen har utformats för att fokusera på det tvärvetenskapliga samarbetet mellan kliniker och laboratorier, och erbjuder utbildning för tandläkare och tandtekniker för att optimera patientvården. En tandrestauration kan ur ett tandteknikperspektiv vara välgjord och mycket estetisk. Men om den verkligen fungerar och estetiken är den önskade kan endast bestämmas där den används – i patientens mun. Av detta skäl utförs de flesta utbildningar på verkliga patientfall, så att deltagarna kan lära sig från en verklig situation och verifiera resultaten in situ.

Alla kursledare är erfarna och kvalificerade tandläkare eller experter inom dental teknologi. I det vackra italienska alplandskapet kan deltagarna lära sig innovativa tandvårdsbehandlingar och tekniker med olika inriktningar:

  • Kurs i datorbaserad dental diagnostik – Kursen, framtagen i samarbete med uppfinnaren av PlaneSystem®, tandteknikermästare Udo Plaster, fokuserar på Plasters innovativa arbetsmetod för inhämtning av digital patientinformation. Syftet med kursen är att visa hur man registrerar och överför patientdata 1:1 till den digitala världen utan att förlora information, inklusive insikter i fysioterapeutiska metoder. 
  • Kurs i digitalt arbetsflöde – Med teoretiska och praktiska sessioner får deltagarna undersöka alla möjligheter som Zirkonzahns programvara, utrustning och material erbjuder. Kursledarna förklarar hur alla arbetsflödeskomponenter är perfekt anpassade till varandra och bildar ett sömlöst och välkoordinerat arbetsflöde, och hur kommunikationen mellan kliniken och tandlaboratoriet kan optimeras.
  • Prettau® Skin®-kurs – Den här nya kursen är avsedd att ge tandläkare och tandtekniker de kunskaper som krävs för att tillverka ultratunna skalfasader av Prettau® zirkoniumdioxid (0,2 mm). Genom målinriktat innehåll får deltagarna lära sig att tillverka, preparera och cementera de ultratunna skalfasaderna som är baserade på ett beprövat protokoll utvecklat av Zirkonzahn, inklusive tekniska och kliniska arbetssteg.
  • Preparationskurs – Ytterligare en ny kurs som fokuserar på vikten av en konservativ metod för tandbehandlingar som kombinerar digitala och analoga arbetssteg. Den har tagits fram för alla tandläkare som vill praktisera och förbättra sina kunskaper om minimalinvasiv tandpreparation för olika kliniska situationer.

Alla kurser går över två eller tre dagar och inkluderar tid att umgås och gemensamma måltider i en traditionell sydtyrolsk atmosfär. Klinik DeMedici ligger fem kilometer från Zirkonzahns huvudkontor, vilket innebär att deltagarna har möjlighet att besöka företagets huvudkontor och tillverkningsanläggningar. Deltagarna guidas av en anställd och får möjlighet att komma ”bakom kulisserna” och se hur Zirkonzahn arbetar och få en bättre förståelse för arbetsfilosofin bakom det sydtyrolska företagets dagliga arbete.

För mer information om kommande utbildningar på Klinik DeMedici, kontakta Martina Milani, telefon: +39 0474 06 66653, martina.milani@zirkonzahn.com eller besök visit www.zirkonzahn.com.

Till kursen >>

 

Källa: Zirkonzahn

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev