Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

23 januari 2018

Är du i min döda vinkel?

Karin Sjögren

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

Hög hastighet, motorväg – jag vänder på huvudet reflexmässigt innan jag byter fil. Där, helt öppet och snett bakom mig kör en bil. Helt osynlig för mig – tills jag vände på huvudet och fick en ny infallsvinkel. Han låg i min döda vinkel.

En av mina söner övningskör nu. Han kör bra, jag sitter ganska lugn bredvid. Vi pratar om trafik. Helt utan möjlighet att manövrera bilen är jag i händerna på en person utan körkort.

Jag vill att han ska akta sig för att hamna i någon annans döda vinkel. Tänk om föraren i bilen snett framför oss inte vänder på huvudet och ser efter. Tänk om han är stel i nacken, trött eller bara en av de mer egoistiska med-(eller mot-)trafikanterna. Ni vet de som inte ens har blinkers – de som bara byter fil.

Den döda vinkeln är en bra bild för att vi inte alltid har all information om en person, en patient eller en situation. Vi ser framåt och i våra backspeglar, vi tycker att vi har en bra bild – och ändå – det räcker inte.

Vänd dig om och kolla – det får plats en hel bil i den döda vinkeln. Det kanske finns en förklaring på en konflikt eller ett konstigt missförstånd – bara att jag inte sett efter ännu…

 

Sugen på kurs? Jag har en kurs i Hälsofrämjande tandvård med motiverande samtalsmetod i Göteborg i april i vår, när magnoliorna blommar. Välkommen!

Kolla länken här:
http://karinsjogren.se/karinsjogren.se/Kurs_Halsoframjande_tandvard.html

 

Karin Sjögren
Leg tdl, Odont dr, Lärare i motiverande samtal (MI), Affärskommunikatör
http://www.karinsjogren.se

 

 

 

Karin Sjögren

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev