Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

7 september 2017

Jag läser inte anonyma utvärderingar längre

Karin Sjögren

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

Tänk dig en hög med brev utan avsändare fulla av ospårbara hotelser typ ”du ska dö” och ”jag vet var du bor” eller ”du borde satsa på en annan karriär”.

Som föreläsare och kursgivare i många år har jag blivit utvärderad otaliga gånger. Förr kunde jag ögna igenom listor med underbara buketter av tacksamma ord och så, mitt i blomsterhavet sticker en huggorm fram och hugger. Så oskyddad jag var. Smärtan fick mig att knäa. Den anonyma utvärderaren vädrade sitt stinkande gap och lämnade sitt vidriga gift i mitt bultande hjärta.

De fina omdömena är bortglömda. Ormbettet svider. Giftet sprider sig i hela min kropp. Feber, svullnad, oro. Oron att inte duga. Oron att inte vara bra eller rolig tillräckligt nästa gång eller kanske aldrig mer.

Jag ger allt. Hundra procent. Det finns ingen kurs eller föreläsning som går att göra med vänsterhanden. För att kunna ge allt måste man vara intakt.

Jag behöver och vill få feedback och bjuder hela tiden in till det. När vi är i samma rum. Du ser mig och jag ser dig. Vi andas samma luft. Där sägs det som behöver sägas. De anonyma texterna lämnar jag kvar där de skrevs. Gör jag rätt?

Läser om skådespelare som inte läser recensioner längre. De kan inte ge sig hän om de ska tänka att alla, precis alla ska bli nöjda. Jag fattar precis känslan.

Nu ska ni få en dikt som hjälpt mig i trettio år. En höjdare.

Varma hälsningar

Karin

 

Karin Sjögren

Odont dr, leg tdl, affärskommunikatör, MI-tränare, medlem av MINT, konsult i social arbetsmiljö

Karin Sjögren

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev