Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

15 december 2020

Julefrid eller?

Karin Sjögren

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

En jul utan julhandel i trånga svettiga affärer. En jul utan bilresor med gröt hos mormor och julklappar hos svärfar – blir det halt? Du får inte ta av glöggen – fattar du väl?!

Jul hos dina föräldrar eller mina? Det är faktiskt min mammas tur i år. Fast hennes nya särbo verkar vilja att de ska till hans vuxna döttrar…! Och pappas andra fru bara måste vi hinna till med en blomma innan jul. Pinsamt med ”mellandags-blomma” som i fjol.

Jag åt lunch med min andra mans första fru idag. Glad i rösten – det du! Min väninna som älskar matematik lyser upp när hon berättar. Älskade roliga du.

Långt liv och många relationer – julen knackar oss i huvudet och det ska levereras. Alla kuggarna löper i varann som en väloljad ångmaskin. Ingen är sur, ingen har vaknat på fel sida. Alla tindrar med ögonen.

I år kan julen bli en tid för reflektion. Tid att ta det lugnt. Tid att ta en promenad med en lussekatt i ryggsäcken. Håll dig till dina allra närmaste. Eller håll dig för dig själv.

Mitt internet la ned några dagar. Först blev det tomt. Sen blev det lugnt. Och sist kändes det skönt. Jag hittade en bok som blev läst. Den kan jag rekommendera:

Mindfulness utan flum, av Åsa Nilsonne. Om att styra sina tankar. Lyssnar på den nu. Hon läser själv på storytel. Tredje gången lyssnar jag. Riktigt bra. En sån där bok som plötsligt påverkar livet jag lever.
Det boktipset blir min julklapp till er mina kära läsare. Tack för att ni finns. Tack för att ni läser mina tankar. Vi hörs på andra sidan helgerna.

God fridfull jul ???och gott nytt år

/Karin

Karin Sjögren
Odont dr, leg tdl, affärskommunikatör, MI-tränare
www.karinsjogren.se
karinsjogren@telia.com

Karin Sjögren

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev