Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

5 april 2020

Mitt nya smittfria koncept

Karin Sjögren

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

Hör nu alla vänner, varenda kotte som jag känner – nu ska vi leva loppan, tjolahopp, tjolahejsansa… so shoot me…

Det GÅR inte att vara glad i dessa tider – man FÅR inte vara glad i dessa tider. Man SKA deppa ihop, falla isär och gräva ned sig. Långt under frostfritt djup. Övervintra mitt i vårsolen.

This too shall pass, som man säger. Ja, kaoset kommer att ordna till sig. Så är det. Lita på mig. Vi kommer alla gå märkta genom den här eldsvådan. Några trötta, några fattiga och några i himlen. Ja, för det dör ju folk i den här sjukdomen.

Jag håller mig för mig själv nästan hela tiden. Jag gör saker som jag inte hinner eller vill göra annars. Nu blir det intressant att måla trädgårdsmöbler. Slipa, olja, grunda, måla. Alla moment i lugn och ro. Inte resa, inte leka, inte leva…?

Ett ypperligt tillfälle att fundera över vad vi gör i vanliga fall. Har du en stund över i din karantän? Får du inte träffa barnbarnen? Å vad vi saknar alla kosssorna när båsen är tomma.

Ett ypperligt tillfälle att stanna upp och tänka. Vad är värt nåt för mig? Hur vill jag leva mitt liv?

Ett ypperligt tillfälle till förkovran och utveckling. Gräv inte ned dig – gräv upp dig och gödsla med ny näring så att du stark och frisk kan ta tag i verksamheten igen när rekylen kommer. För den kommer, var så säker. Vilken rekyl. Vilket sug vi skapar nu. Ett sug efter människor, möten, interaktion – kramar och närhet. Ett sug som kastar oss i famnen på alla vi möter när eländet blåst över.

Till saken:

Jag har startat upp online-utbildningar i kommunikation för tandvårdare i Sverige – kom och förkovra er. Kom och träna och lär. Kom och lär känna nya människor i Coronans stängda tid. Det finns fler som sitter hemförvisade. Nu använder vi tiden.

Välkommen!
Karin Sjögren

Odont Dr, Leg tdl, Affärskommunikatör, MI-tränare, konsult social arbetsmiljö
karinsjogren@telia.com
tel 0706-820082
www.karinsjogren.se

Karin Sjögren

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev