Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

12 december 2017

Moderslejonet

Johanna Ene

Tandsköterska

Nu är jag hemma med mina båda barn, en på 2,5 år och minstingen är nu tre veckor. Före min första föräldraledighet levde jag med fantasin om att jag då skulle kunna skriva och skapa med så mycket tid hemma. När verkligheten sedan nådde mig och barnlösa människor frågade ”Vad GÖR du hela dagarna då?” eller ”Det måste bli långtråkigt?” svarade jag med ett lite för gällt frustande skratt. Det där med att ha tid fick jag omvärdera på djupet.

Nu är det två barn och trots att pennan glöder så är det verkligen svårt att få papperet att brinna. Det brinner i knutarna mest hela tiden, bränder av gallskrik, kiss på golvet och ett gapande monster till tvättmaskin som aldrig blir mätt. En mamma som går ut på farstubron och vrålar lite då och då, för att sedan gå tillbaka in och krama de där små människorna som får hjärtat att glöda.

Det jag har tid för är tankar. De yr verkligen runt nu. När barn kommer är det som att nya portar i hjärnan öppnas och jag vill nya saker, får syn på nya mål och drömmer starkare. Det är så många framtidstankar. Innan jag fick barn tog jobbet översta platsen på prispallen. Nu har det brutalt knuffats ner ett steg av familjen. Det har ändrat något i mina grundstenar, och jag tror faktiskt det gör mig till en bättre person även på arbetet. Mer stadig. Det är som att ha ett lugnt och tryggt lejon som vilar inom mig. Inget oberäkneligt, utan ett beräknande och strategiskt lejon. Moderslejonet.

Det bidar sin tid, blickar framåt och håller vakt om de som betyder mycket, både privat och yrkesmässigt. Att ha bra människor runt mig har blivit mycket viktigare sedan jag fick barn. Lojalitet och hjärta på rätt ställe. Då kan jag strida för de personerna utan att tänka två gånger. Den känslan… och att få ha den både hemma och på jobbet. Då trängs alla högst upp på prispallen efter dagens slut! Det är nog min största strävan trots allt.

 

Må så gott alla tandvårdslejon!

Johanna Ene

 

Johanna Ene är tandsköterska och arbetar på en privatklinik i Göteborg. Hon driver också den privata bloggen Tandsköterskan.net

Johanna Ene

Tandsköterska

Johanna Ene är tandsköterska och blev utsedd till Årets tandsköterska 2017. Hon driver också den privata bloggen Tandsköterskan.net

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev