Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

26 februari 2024

Vi har det bra ju!

Johanna Ene

Tandsköterska

Nytt sprakande år med dystra bud på nyheterna var dag och bittra inlägg i sociala medier om arbetslivet. För att vara kortfattad. I slutet av 2023 började jag anteckna i min mobil… Jag skrev ner allt som sprakade vackert. De små sakerna som gav mig en bubblig och varm känsla i hjärtat. För det är de sakerna vi glömmer på en millisekund så fort något som är aningen sämre tar plats. Här kommer mina anteckningar. Sug i er!

Luciamorgon. Alltid med ambitionen och längtan efter att få sprida lite glitter. Som de flesta andra morgnar även en kamp med barn som gråter och inte vill. Magar som gör ont och ett mammahjärta som blöder. Jag varken mindes eller orkade ta fram glitter till håret och kände den lilla besvikelsen fylla bilen på väg till jobbet. När jag kommer upp till kliniken så står min kollega där och delar ut glitter till alla som vill ha. Min fina fina kollega, så varmt hjärtat blev!

I höstas fick vi en ny medarbetare som kommer från en helt annan värld, alltså utanför tandvården. Hon ser saker från en vinkel vi som jobbat länge inte ser. Hon påpekar det som är fint och bra, jämför och belyser. Hon är så glad över att vara med oss och sprider solsken över saker som vi kanske sett som små irriterande moln. Att varje dag mötas av en person som är genuint glad över att vara där hon är tillsammans med oss andra är en sådan fröjd. Jag är lyckligt lottad som får jobba mittemot denna människa dagligen!

En grå och dyster vinterdag önskar jag innerligt att jag hade något sött att stoppa i munnen. När jag går för lunch så finns det choklad till alla på bordet! En kollega hade känt samma som jag och handlat till alla. Vi har allt ett gäng gulliga personer på jobbet, då detta händer med jämna mellanrum.

Då jag sitter vid datorn hela dagarna för det mesta har nacke och axlar tagit stryk. Har ofta ont, är stel och får nackspärr då och då. Kom till jobbet en dag med ledsen min och ond nacke. Hade tänkt ta med min vetekudde, men ja… glömde i all den vanliga morgonmisären. Då kommer en kollega med sin värmekudde som jag får låna hela dagen. Vi tar hand om varandra!

Det har hänt att jag kommit gråtande till jobbet efter en extra tuff morgon. Direkt får man kram och någon som lyssnar. Och ibland av den man minst förväntade sig det av.

Och så mycket skratt! När man arbetar med allvarliga saker så måste man få skratta också. Det gör vi, det bubblar… skojas och fnissas… gapskrattas! Pjuh, så skönt och befriande. 😊

Sen har jag haft det bra på helt andra håll med. I höstas hade jag äran att arbeta med Swedish Dental Expo och arrangerade tandsköterskedag med dem på Stockholmsmässan, där jag också var moderator. Så otroligt många fina möten, wow vilken grej! Fick också tillfälle att sammanstråla med Per och Johan här på Dental24. Det har blivit många roliga år av skrivande och ett fint samarbete. Vi har det bra, ju!

Johan och Per Ahlberg på AW tillsammans med Johanna Ene

Johanna Ene

Tandsköterska

Johanna Ene är tandsköterska och blev utsedd till Årets tandsköterska 2017. Hon driver också den privata bloggen Tandsköterskan.net

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev