Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

16 december 2021

Pandemin 2.0 och Bonde söker fru och God jul och gott nytt år

Karin Sjögren

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

Nya siffror upp i virusrapporteringen. Sjörapportens vindar och väder har fått en konkurrent. Vilken mutation är det som gäller? Och hoppas han valde rätt, bonden. Och nu är det jul igen.

Bönderna på TV har fått sina fruar och Flashback forum avslöjar sanningarna. Hur det egentligen var. Som att nån vetat hela tiden hur det skulle gå. Alla utom jag som ler och lider med de kärleksrusiga bönderna som berättar i täta närbilder med kamerateamet på samma picknick-filt som flickan i tårar av lycka eller krossat hjärta. Jag hade ingen aning. Bra klippt, snygga bilder, svensk sommar när den är som vackrast.

Och nu börjar snart julveckan med all automatisk ledighet. Julklappar till alla, grönkål och senap i matkassen. Hejdå hörrni. Vi ses sen. Lite rundare, lite lyckligare och nog lite fattigare. Och hoppas alla får vara friska. 

Viruset verkar inte bry sig om varken jul eller bondelycka. De gråtande kvinnorna med sina krossade hjärtan som inte fick bonden och halva kungariket, vem tog dem sen? Får de hatbrev eller kärleksbrev nu av kärlekstörstande månskensbönder månne. Utanför rutan. Det vet de säkert på Flashback. Bara hoppas alla får vara friska. 

Nya restriktioner, fler sprutor – när tappar vi räkningen? Patienten som berättar att hon ska tatuera sig innan hon fyller 80 i höst – bara pandemin går över. Fast den kanske inte går över – än, säger hon, då tar jag risken och gör det ändå. Annars kanske jag aldrig får en trollslända på handleden som jag alltid önskat mig. Det får sammanfatta dagens betraktelse. Gör det du längtar efter nu. Trots allt. Och hoppas vi alla får vara friska. 

God jul och gott nytt år önskar jag er mina fina läsare. Tack för att ni läser mina tankar. 

Karin 

 

Karin Sjögren

Tandläkare, odontologie doktor, affärskommunikatör, MI-tränare

Karin Sjögren

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev