Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

26 november 2018

Swedental ur tandsköterskors perspektiv

Johanna Ene

Tandsköterska

Vad kan man egentligen få ut av en mässa genom att träffa alla dessa människor, förutom huvudvärk och ont i fötterna?

Här skrivs det hemliga lappar åt mig. I bakgrunden Bo Ekström, Addbutment AB.

Andra har redan hyllat årets Riksstämma och Swedental för temat med stort framtidstänk och satsningen Future Lab, så jag släpper det. Ska villigt erkänna att just den biten och allt uppvisande av produkter är mitt minsta intresse. Jag tycker det är kul att spana in färgglada förbrukningsvaror, men det är de mänskliga mötena jag är där för. Det är där jag får kickarna som varar i veckor.

Tandsköterska Hannah Sjöholm (boken Protetik)
och tandläkare Gordon Meland (bloggare Dental24).

Horder av härliga tandsköterskestudenter kom förbi mig, himmel vad ni är energigivande att prata med! Blev så glad att många av er faktiskt är sugna på att haka på tåget; bli medlemmar i vårt yrkesförbund, komma på lokalträff… vi ses! Men så blev jag ledsen, för flera av er berättade att ni känt er åsidosatta i montrar ni besökt. Först var det intresse, men så fick de veta att ni inte alls var tandläkarstudenter utan ”bara” tandsköterskestudenter. Svalt som i kylen och ryggarna vändes. Vet ni varför jag inte ifrågasätter er upplevelse (man kan ju känna fel, eller kan man?)? För detta är inte första gången, varje år hör jag detta. När jag själv var student var det detsamma i montrar som jag mycket väl minns namnen på. När vi vetgiriga och arbetssugna tågade in i montern till en av våra största aktörer inom tandvård blev vi så abrupt avsnästa så det var pinsamt.

Att tandsköterskestudenter idag fortfarande upplever det så här! Ni är pinsamma som undervärderar spindeln i nätet, den som har koll på helheten, den som oftast beställer varor och som ni verkligen borde väva in i ert eget gyllene nät.

Så här såg vår monter ut. Tandsköterska Hannah Sjöholm i mitten.

Jag vill dock avsluta med att säga att det var tre fantastiskt givande dagar för mig. Tack till alla som kom och pratade, ni anar inte hur mycket smarthet, hjärta, kunskap, glädje och kraft ni besitter. För om jag får det av våra möten betyder det att ni har det inom er.

Tack för att jag fått sprida ord om engagemang och Svenska Tandsköterskeförbundet.
Tack till tandsköterska Hannah Sjöholm med familj för att ni ger och ser värdet i att stärka andra.
Tack till Maria Sterner på Svenska Mässan och Dental24 som gjort det möjligt för oss att synas på mässan!
Tillsammans är vi greatness!

Kramar från en skönt utsliten tandsköterska med pennan i knuten näve i luften

Johanna

 

Johanna Ene är tandsköterska och arbetar på en privatklinik utanför Göteborg. Hon driver också den privata bloggen Tandsköterskan.net

Johanna Ene

Tandsköterska

Johanna Ene är tandsköterska och blev utsedd till Årets tandsköterska 2017. Hon driver också den privata bloggen Tandsköterskan.net

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev