Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

7 oktober 2019

Vändpunkten

Karin Sjögren

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

The point of no return
Du har passerat en gräns. Du kommer aldrig att kunna gå tillbaka.

Man gör några svängar under sin livstid. De stora besluten om förändring – att skiljas, flytta iväg, börja plugga – byta liv och sammanhang. De stora besluten är inte så många när man ser efter i backspegeln.

Mitt uppe i förändringen kanske man tänker – aah men jag ska ju bara tänka lite si eller lite så istället och det är ju inte så märkvärdigt detta…

I efterhand ser jag konsekvenserna av vad som hände. Mittuppe i händelsen är kraften och koncentrationen upptagen av en räcka av händelser och utryckningar.

Jag producerade en film en gång om Cannabis. Jag satt i många timmar med ungdomar som hade varit beroende och som kommit ut på andra sidan. Alla hade en sak gemensamt. En vändpunkt. En plats, en tid, en händelse som ändrade allt. En person. Ja, för alla kunde berätta om just hon eller han som kommit in i deras liv. Som utlöst vändpunkten. Det var skolsköterskor, lärare, en fritidsledare som räddat liv. Berättelserna handlade om en person som lyssnade, som fanns när man behövde den, som såg mig som en människa med känslor och tankar utan att döma. En omtänksam människa med kärleksfulla ögon.

Just en sådan vill jag möta när jag har gjort bort mig. Du vet, älska mig mest när jag förtjänar det minst – då behöver jag det mest.

Och – fundera på hur du kan bli vändpunkt för en annan människa? Utan att döma. Bara finnas. Stå kvar. Med kärleksfulla ögon.

Kurs med Karin: Hela Kliniken på kurs – at_your service

Filmen om Cannabis >>

Karin Sjögren
Odont dr, leg tdl, affärskommunikatör, MI-tränare
www.karinsjogren.se

Karin Sjögren

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

Leg tandläkare, Odont dr, affärskommunikatör

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev