Cliniclands presenterar sin omfattande portfölj av tandvårdslösningar på Swedental 2021

Pressmeddelande

Cliniclands annonserar deltagande i Swedental 2021, nordens största mötesplats för dentalbranschen, som äger rum mellan den 17 och 19 November 2021 i Stockholm. Den innovativa distributören som betjänar tandvårdskliniker i Sverige, Danmark och Norge kommer att visa upp ett urval av dess omfattande produkt- och tjänsteportfölj vid montern A04:25.

Bland höjdpunkterna i montern, kommer deltagarna hitta White Dental Beauty, ett professionellt sortiment av tandblekningsgel av hög kvalitet för tandläkare. White Dental Beauty-geler tillverkade av Optident i Storbritannien, finns i fyra koncentrationer för att passa olika patientbehov och överensstämmer med tillämpliga EU-direktiv (6 % HP, 10 % CP, 16 % CP och 5 % CP ”Mild” 1). White Dental Beauty ger tandläkare mångsidighet och frihet när det gäller att bleka patienternas tänder och erbjuder patienterna en bekväm, jämn tandblekningsupplevelse på så lite som 30 minuter per behandling. Med sin patenterade NOVON®-formel, möjliggör White Dental Beauty en snabb, optimal blekningseffekt 2). Dessutom ger formulan ”Mild” patienter med känsliga tänder en optimal blekningsupplevelse. White Dental Beauty uppnår optimala kliniska och estetiska resultat, minimerar tandkänsligheten och hjälper till att hålla tänderna hydratiserade samtidigt som de ger synliga blekningsresultat på mindre än en vecka.

I den endodontiska sektionen, kommer Cliniclands visa upp endodontiska lösningar från EdgeEndo®, en av världens största leverantörer av roterande nickel-titanfilar 3). Bland de högkvalitativa EdgeEndo®-produktlinjerna finns nickel-titanfilar, bärarbaserade obturatorer, spetsar och ytterligare tillbehör för endodontiska utvärderare. Filarna och obturatorerna är utmärkta alternativ till nuvarande produkter på marknaden och kan användas med de flesta existerande endodontiska motorer och obturatorugnar på tandläkarkliniken. Edge nickel-titanfilar erbjuder utmärkt motstånd mot cyklisk trötthet och förbättrad flexibilitet som gör det möjligt för kliniker att göra högkvalitativa rotfyllningar på ett effektivt sätt, allt till en rimlig kostnad.

Som filial till Henry Schein erbjuder Cliniclands även Henry Scheins omfattande sortiment av högkvalitativa varumärkesprodukter. På Swedental kommer Cliniclands också att visa upp ett urval av de över 10 000 Henry Schein varumärkesprodukter som är designade med betoning på kvalitet och värde för att hjälpa till att göra verksamheten mer effektiv samtidigt som den ger stor patienttillfredsställelse. Dessa produkter har uppfyllt företagets höga standarder för att få Henry Scheins ”Seal of Excellence” och levereras med en nöjd-eller-pengarna-tillbaka-garanti.

”Cliniclands är djupt engagerade i att hjälpa vårdpersonal att driva sin verksamhet mer effektivt så att de kan koncentrera sig på att tillhandahålla patientvård av hög kvalitet. Tack vare Swedental har vi ytterligare en möjlighet att informera våra kunder såväl som andra vårdgivare om vårt omfattande utbud av produkterbjudanden och våra tjänster, ”sade Malin Bornschein, General Manager på Cliniclands.

En nyligen lanserad produkt är Radic8, ett luftsteriliseringssystem som neutraliserar de flesta virus och bakterier under en enda luftgenomströmning. Det neutraliserar även gaser och kvicksilverångor. Radic8-tekniken använder en tvåstegsprocess: filtrering följt av sterilisering. Steriliseringsprocessen är en fotokatalytisk oxideringsteknik som, när den utförs korrekt, dödar mikrobiell kontaminering mycket effektivare än endast UVC.5) Radic8 ViruskillerTM utvecklades efter SARS-epidemin 2004 för att hantera luftburna virus och har kontinuerligt fortsatt att utvecklas. Den patenterade kärntekniken har de senaste åren testats mot flera virus som coronavirus DF2, adenovirus, influensavirus och poliovirus. Resultaten uppvisar en avdödningsgrad på 99,9999%, log 6, under en enda luftgenomströmning.5) 6)

Tandläkare får Tyskland-baserade CJ Optiks högkvalitativa Flexion-mikroskop exklusivt genom Cliniclands i Sverige. CJ-Optik Flexion är ett innovativt dentalt mikroskop för användning inom alla discipliner inom dentalområdet, såsom endodontisk och estetisk behandling. Flexion är ett av världens första mikroskop med integrerad LED-belysning för användning med en 4K DSLM-kamera, iPad-anslutning och en medicinsk monitor med strömförsörjning från mikroskopet. Det patenterade nya MonoGlobe-rörelsesystemet möjliggör en smidig positionering av huvudet i vilken position som helst. 6)

Det finns ännu mer att upptäcka vid Cliniclands monter på Swedental, och Cliniclands specialistteam kommer att finnas tillgängligt för frågor och produktdemonstrationer. För de som inte har möjlighet att närvara på utställningen, kan teamet nås på mail, chatt och telefon via www.cliniclands.com.

 

1) HP = väteperoxid; CP = karbamidperoxid

2) Geler som innehåller NOVON® kan ge en liknande blekningseffekt inom en kortare tidsram jämfört med blekning med en vanlig gel. Alternativt, inom samma tidsram, kan en liknande vitningsnivå uppnås med en lägre nivå av NOVON® (Hyland et al., 2014).

3) Källa: www.edgeendo.com

4) Källa: www.swedental.se

5) Källa: https://radic8.com/

6) Trots att produkten ännu inte har testats mot SARS-CoV-2, är den avsedd att effektivt oskadliggöra viruset baserat på det faktum att enheten har visat effektivitet mot virus som liknar SARS-CoV-2 eller som är svårare att oskadliggöra.

6) Källa: www.cj-optik.de 

Om Henry Schein och Cliniclands

Cliniclands är en innovativ distributör som betjänar kliniker runt om i Sverige, Danmark och Norge. Cliniclands är baserat i Trelleborg och erbjuder ett brett utbud av förbrukningsvaror, implantat, protetik och ortodontilösningar samt kontorsmaterial för tandvården. Sedan 2019 är Cliniclands en del av Henry Schein, Inc. (Nasdaq: HSIC), ett företag som genom sitt stora nätverk och sin tekniska kompetens erbjuder lösningar både för hälso- och sjukvårdspersonal.

Med en global närvaro på mer än 21 000 teammedlemmar i Schein-gruppen förser Henry Schein mer än 1 miljon kunder med mer än 300 värdeskapande lösningar som förbättrar operativ framgång och kliniska resultat. Vår verksamhet med klinik-, teknik- och leveranslösningar hjälper både tandläkare och läkare att arbeta än mer effektivt för att på så sätt kunna erbjuda en mer kvalitativ vård. Dessa lösningar är också tillgängliga för tandtekniker, medicinska laboratorier, statliga och institutionella hälsovårdskliniker, såväl som andra alternativa vårdställen.

Företaget verkar genom ett centraliserat och automatiserat distributionsnät med ett urval av mer än 120 000 märkesprodukter samt Henry Scheins egna produktsortiment. Utöver det finns ytterligare mer än 180 000 produkter i specialsortimentet. Henry Schein är ett FORTUNE 500-företag och en medlem av S&P 500® index, har sitt huvudkontor i Melville, NY samt verksamhet eller dotterbolag i ytterligare 32 länder och territorier.

För mer information, besök Henry Schein på www.henryschein.com och www.cliniclands.se.

Källa: Cliniclands/Henry Schein