Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

TANDVÅRDSSTÖDET

31 augusti 2017

Fusk, ”fake news” eller bara dålig koll?

Tandvården anklagas åter av Försäkringskassan för fusk med tandvårds ersättningen. I SVT;s Morgonstudion den 31 augusti uppges att ”Fusk och slarv bland tandläkare kostar nästan 200 miljoner kronor” och ”I princip riskfritt att fuska när kontroll och återkrav minskat de senaste åren”.

Även Linda Jacobsson, områdeschef på Försäkringskassan intervjuas i SVT:s Morgonstudion.

 

Om fusket är sant så är det allvarligt

Det är inte första gången som tandvården anklagas för fusk. Tidigare har även IVO i mars 2017 och Regeringen (intervju med fd hälsominister Gabriel Wikström april 2017) gått ut med att kontrollerna av utbetalning av tandvårdsbidrag skall skärpas.

Media har också regelbundet rapporterat om fusk inom tandvården de senaste åren (SR/FK dec 2011, SR:s Dagens Eko okt 2012, Göteborgs Posten i samband med Riksstämman nov 2012, SVT dec 2013, TV4 sept 2015 och SVD okt 2016).

 

”Fake news” eller bara dålig koll?

Men frågan är om fusket är sant och/eller i den omfattning som uppges i media eller om det är ”Fake news” alternativt Försäkringskassan som inte får ordning på sina kontroller?

 

/Per Ahlberg

 

 

Ref. SVT Morgonstudion 31 augusti 2016

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev